vetni medaljoni so glineni obeski z dodatkom izbranih Bachovih cvetnih kapljic in z odtisom cvetnega znaka. Naredili smo 39 cvetnih medaljonov, kar ustreza številu posameznih cvetnih pripravkov, ki jih poznamo v Bachovem cvetnem sistemu. Cvetni medaljoni nas lahko na nežen način povežejo z našim duhovnim bistvom, ter nas celostno podprejo pri zaznavi in preobražanju naših negativnih občutkov v pozitivne.

Dandanes dajemo vedno večji poudarek kakovosti našega bivanja, ki je že zdavnaj preseglo zgolj potrebo po preživetju, ampak mora biti tudi obogateno z dobrimi medsebojnimi odnosi. Ti izhajajo le iz povezave z našim duhovnim bistvom. Pri tem so nam v dobro pomoč ravno Bachove kapljice, ki obenem vračajo moč samozdravljenja v naše roke. Za osnovo smo izbrali glino, ki nosi tako energijski kot tudi dejanski zapis posamezne rastline. Ta dva zapisa sta v obliki cvetnih kapljic in cvetnega znaka. Za razliko od ostalih naravnih materialov omogoča gibko oblikovanje in enostavno vnašanje cvetnih kapljic v njeno bit.

Rastline so bitja Zemlje in jih doživljamo kot celostna bitja, ki obsegajo tako fizični kot tudi duševni del. Medtem ko za razumsko zaznavo fizičnega dela rastlin zadoščajo naša zunanja čutila (vid, voh, tip in okus), je za občutenje duševnega dela rastlin potrebno vključiti tudi notranji čut - in to je srce. Združitev obeh zaznav v celoto nam nudi celostni vpogled v duhovni del rastline. S tem lahko posamezne dele rastline in njeno rast zaznamo tudi kot odtis duhovnega bistva rastline. V Evropi je tovrstni celostni način zaznavanja rastlin opisan že pri druidih - svečenikih britanskih in galskih Keltov. V srednjem veku je v evropski zeliščarski praksi poznana spagirika, ki temelji na alkimiji, in jo je prvi uvedel Paracelsus. Pri izdelavi zdravilnih pripravkov je upošteval vse tri nivoje rastlin: fizičnega, vitalno energijskega in eteričnega. Celostni pogled na rastlinski svet opazimo tudi v delih Hildegarde Bingenške, Hahnemana, Steinerja, Kneippa in Goetheja ter seveda Edwarda Bacha.

Vse skupaj se je pričelo na rosnih britanskih travnikih, ko je Edward Bach, po izobrazbi zdravnik, na začetku prejšnjega stoletja razvil sistem, kako pomagati ljudem z vodnimi izvlečki rastlin. Z njimi je pomagal ljudem pri krepitvi notranjega miru in pri ozaveščanju ter preobražanju posameznih negativnih čustvenih stanj v pozitivne. Bach je to obliko pomoči predstavil kot umetnost zdravljenja, in ga opisal kot krepitev povezave uma z globljimi nivoji duše, torej z višjim jazom. V pomoč pri tem pa je še dandanes 38 Bachovih cvetnih kapljic, in posebna cvetna mešanica za krepitev notranjega miru imenovana Rešilno zdravilo. Bach nam s tovrstnim miroljubnim načinom soočanja z našimi negativnimi deli naše osebnosti omogoča predhodne notranje bitke preobraziti in povezati z našim notranjim bitom, našim duhovnim bitjem, čigar osnova pa sta le svetloba in ljubezen.

Glina je sedimentna kamnina, sestavljena predvsem iz drobnozrnatih mineralov. Zaradi svoje sestave, predvsem vsebnosti elementa silicija, ima sposobnost shranjevanja in prenašanja vtisov oz. informacij. Glina z dodatkom vode postane gnetljiva zato jo lahko oblikujemo. Uporablja se tudi v naravnem zdravilstvu, npr. za obkladke ali napitke. Poleg tega ima tudi globok mitološki pomen, saj naj bi bila po grški, krščanski in sumerski mitologiji osnova za nastanek človeka.