blikovanje gline ima nekakšen pradaven čar. V rokah nam kos gline samodejno prebuja igrivo ustvarjalnost, ki nas spet postavi v vlogo glavnega ustvarjalca našega vesolja. Hkrati pa dobimo občutek, da je skozi veselo igro vse mogoče. Ko ognja žar upari še zadnje kapljice vode v glini, se rodijo tako umetniški kot tudi čisto uporabni predmeti. Precej podobna je tudi zasnova naših glinenih obeskov, ki so začeli nastajati skozi igrivo ustvarjalnost že pri samem oblikovanju cvetnih znakov, ki v sebi nosijo zapis rastlinskega duhovnega bistva. Cvetne kapljice, ki so vgnetene v glino, nam omogočajo nov način povezovanja uma z našo božansko iskro.

"Resnične zmage v življenju se rodijo iz ljubezni in miline." Bach

Tako pa lahko tudi cvetni medaljoni spodbujajo preobražanje naših bitk, ki jih imamo s saboj, in s svetom v katerem živimo. Pomagajo nam, da se hitreje pomirimo in ozavestimo svoj položaj, kasneje pa to lahko preobrazimo v nov odziv, to pot bolj ljubeč, povezan in podprt z našim bistvom, z bitom našega srca in naše duše.

S tako prebujenim notranjim mirom smo potem res lahko igrivi ustvarjalci našega vesolja, ki pa ni več zgolj namenjeno sebični bitki našega ega, temveč ustvarjanju v dobrobit celote.