Pred vami je
CVETNA POBARVANKA

Naslovnica s svojo hudomušnostjo vabi, da jo vzamete v roke in prelistate.
Med obračanjem listov se zaveste nasmeha, ki so vam ga na obraz narisali navihani škrati in sanjave vile.

Vsa ta bitja – 39 jih je – so plod enoletnega ustvarjanja, risanja, povezovanja z rastlinami in njihovim bistvom.
Kako je prišlo do ideje?


Med risanjem cvetnih znakov za Cvetne medaljone so se nekatere risbice pokazale izredno navihane. In ko smo se trije ustvarjalci ( Metka, Maja in Jan) ob njih od srca nasmejali, se je rodila ideja. Naredimo še pobarvanko, smo sklenili. Počasi, drugo za drugim, so začela nastajati posamezna bitja Cvetne pobarvanke.


Za vsako od risbic stoji torej cvet, ki pripada drevesu, grmu ali cvetlici in ni izbran naključno. To je natanko 38 cvetov, ki jih je angleški zdravnik Edward Bach uporabil pri izdelavi Bachovih cvetnih kapljic.
Na zadnjih straneh so imena in opisi delovanja posameznih rastlin. Za lažjo predstavo, za katero rastlino gre, pa sem na zadnjo platnico dodala še barvne fotografije cvetov.
Ko barvamo, se tako povežemo z rastlino in njenim delovanjem, v nas lahko prebudi prijetna čustva in nas popelje v svet ustvarjalnosti in domišljije.


Namenjena je tako starejšim kot mlajšim, skratka vsem, ki vas risbe pritegnejo, vam razveselijo srca in povabijo, da jih bodisi pobarvate, izrežete iz zvezka, obesite na steno, lahko pa jih uporabite kot predlogo, šablono,… (rdeči kostanj na naslovnici je narisan na svilo).

Naj vam bo Cvetna pobarvanka v veselje!

Maja Čičerov
Zavod NOREJA, symbelmynee@gmail.com

www.facebook.com/zavodnoreja

cvetnimedaljoni@gmail.com