maju 2013 smo združili moči trije ustvarjalci: Metka Čičerov s področja geomantskih simbolov, Jan Kozamernik, s področja Bachovega cvetnega zdravljenja, in Maja Čičerov s področja umetnosti oblikovanja gline v skupnem izzivu oblikovanja gline v cvetne obeske.

Prvi sklop izdelave je obsegal oblikovanje cvetnih znakov. Cvetni znaki nosijo v sebi zapis duhovnega dela posamezne rastline. S celovito zaznavo prek komunikacije s srcem smo se vsi trije ustvarjalci intuitivno povezali in uglasili z bistvom posamezne rastline. Tako smo rastlinsko notranjo zdravilno moč "ujeli" v črto, krivuljo ki je za rastlino specifična. Tako smo s svinčnikom na list papirja narisali cvetne znake. Cvetne risbe smo poskenirali in jih s pomočjo računalniškega programa prevedli v vektorsko obliko. Vektorizirani cvetni znaki so bili osnova za izdelavo cvetnih pečatnikov.

 

Drugi sklop izdelave cvetnih medaljonov je obsegal izdelavo 39-ih Bachovih cvetnih pripravkov, po originalnih Bachovih navodilih, večinoma narejenih iz rastlin, ki rastejo na Ljubljanskem barju. Cvetni pripravek je vodni izvleček rastline, ki v sebi nosi zapis njene vitalne energije. Naredili smo izvlečke iz cvetov in posameznih delov rastlin; s pomočjo sveže studenčnice kot prevretek, bodisi v obliki vodnega izvlečka, pripravljenega na sončni svetlobi.

Tretji sklop izdelave je obsegal pripravo gline in vtis cvetnega znaka. Za vsak obesek smo v glino vmešali izbrane cvetne kapljice. Naredili smo glineno kroglico in vanjo s pomočjo pečatnika vtisnili ustrezni cvetni znak s pomočjo pečatnika. Obeski so se nato sušili dva tedna na sobni temperaturi, potem je sledilo žganje obeskov na temperaturi 1000°C.

 

 

Jeseni 2013 smo pričeli s predstavitvami:

Prva neformalna predstavitev je bila na sejmu nevladnih organizacij - LUPA

Prva prava uradna predstavitev na Kmetiji Ježek v začetku oktobra.

..nekaj utrinkov z naše prve predstavitve.....

Konec leta je Obrtna zbornica Slovenije naše izdelke uvrstila med izdelke slovenske umetnostne obrti.